Sendar begint halverwege de jaren '90 met rappen en beats maken. Samen met Ironik vormt hij het productieduo RNS. Hun remix van Blahzay Blahzay's Danger schopt het in 1996 tot airplay op Radio 3, in de legendarische hiphopshow Dutch Masters. Na verloop van tijd richt Ironik zich voornamelijk op dj'en, terwijl Sendar aan de slag gaat met beats voor zijn eigen tracks.

Vanaf 1998 werkt Sendar aan eigen repertoire in de Purmerendse Fusion Deal-studio, waar ook rapgroep Da Bizness (met o.a. Reezz en producer ERC) en The GMC hun tracks opnemen. Kort daarna volgen de eerste optredens. Zo staat Sendar op de festivals Appelsap en Park Hill en haalt hij in 2003 de finale van rapwedstrijd Most Wanted. In dezelfde periode brengt hij, onder het alias DJ Wreed Goed, vier mixtapes uit.

Goed Zo
Het eerste grote succes volgt in 2005, wanneer Sendar's single Groeten Uit Purmerend (pt.2) uitgroeit tot een lokale hit. Het nummer staat wekenlang bovenaan de hitlijst van Radio Purmerend en wordt binnen twee maanden meer dan 20.000 keer gedownload. In 2006 verschijnt het debuutalbum Goed Zo. Deze dertien tracks tellende, volledig door Sendar zelf geproduceerde cd wordt in eigen beheer uitgebracht. De single Neem Je CD's Mee krijgt airplay op landelijke radiostations, waaronder 3FM en KinkFM.

Producties
Een jaar later boekt Sendar opnieuw succes, ditmaal als producer. Op het album Waitin' To Inhale van de Amerikaanse rapzanger Devin The Dude levert hij de beats voor de nummers Cutcha Up en Nothin' To Roll With. Ook brengt Sendar in 2007 het project Hier Komt De Remix uit, waarop hij bekende Nederlandse en Amerikaanse hiphoptracks van nieuwe beats voorziet.

Sendar & Reezz
In 2008 brengen Sendar en Reezz samen Bakker Joop uit. Deze zes tracks tellende EP, geproduceerd door Reezz, wordt een jaar later gevolgd door het gezamelijke album Koek & Zopie. De elf tracks op deze gratis verspreide cd zijn geproduceerd door Sendar.